Gastblog: de zoektocht naar Omilcar

Toen ik 12 jaar was begon ik met paardrijlessen op de manege. Ik begon op het braafste paard van de manege. Na een paar lessen bleek dat ik toch iets te groot was voor hem. De eigenaar van de manege ging een andere paard voor mij halen. Hij kwam de binnenbak binnen met Omilcar, een grote bruine ruin. Ik had nog nooit op zo’n reus gereden.

De eerste paar lessen

De eerste paar lessen gingen verschrikkelijk maar langzamerhand ging het beter. Ik begon met springen en na een tijd zijn we hem gaan lessen. Toen ik op de zaterdagochtend naar de manege ging voor de springles kon ik Omilcar niet vinden. Hij stond niet in zijn stal, niet in de wei, nergens… De eigenaresse van de manege vertelde toen dat ze Omilcar hadden verkocht op de paardenmarkt in België.

Mijn zoektocht

Ik was boos, verdrietig en verbaasd. Ik moest maar een ander paard pakken voor de les. Huilend heb ik mijn springles gereden. Na 4 maanden kon ik er niet meer tegen en ben ik gestopt met paardrijden. Het was niet hetzelfde als met Omilcar. Ik ben daarna iedere dag gaan zoeken naar hem op internet. Uiteindelijk 4 jaar later vond ik hem op Marktplaats. Ik heb de mensen die hem verkochten meteen gemaild en mijn moeder gebeld. Helaas vroegen ze teveel geld voor hem.

Zijn blik was lusteloos

Mijn moeder vertelde het verhaal aan mijn oma, die vond het zo sneu voor me dat ze mijn moeder zo ver kreeg om te gaan kijken. Ik zag hem staan in de stal en ik kon alleen maar huilen, van geluk maar ook van verdriet. Hij was zo vermagerd en zijn blik was lusteloos en leeg, alsof hij geen zin meer had in zijn leven. Toen ik een beetje bijgekomen was heb ik nog op hem gereden, het was nog net zo geweldig als eerst. Ik was zo gelukkig. Mijn oma zag hoe blij ik was en overlegde wat met mijn moeder. Mijn oma wilde hem voor me kopen! Ik was door het dolle heen. We zijn daarna alles gaan regelen zodat we hem zo snel mogelijk konden gaan halen.
paardrijden-omilcar-dewi

En nu?

Na 4 jaar stond hij eindelijk weer bij mij op stal, helaas kon ik niet lang van hem genieten als rijpaard. Maar Omilcar (of Hammie zoals ik hem noem) geniet met volle teugen van zijn ouwe dag. Hij is nu 19 en gezond, gaat lekker de wei op en krijgt veel liefde en aandacht. Ik zou hem echt voor geen goud meer willen missen!

Dewi heeft een blog geschreven en ontvangt hiermee een tegoedbon t.w.v. € 25,- die zij via Horse24 kan besteden. Wil jij ook meedoen? Kijk op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *